Mijn favorieten

Makelaardij - Verkoop

De rol van Bestion bij het verkoopproces
U hebt ervoor gekozen om de hulp van Bestion in te schakelen bij de verkoop van uw woning. U leest hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Stap 1: Duidelijke afspraken maken
Wilt u dat uw huis voor een bepaalde datum verkocht is? Bent u op zoek naar een andere woning? Stelt u bepaalde eisen aan de koper? Allemaal zaken waarvan het goed is om deze vooraf met Bestion door te spreken.

Stap 2: De vraagprijs bepalen
Het is belangrijk dat u een goede prijs voor uw woning vraagt. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt Bestion eerst thuis bij u langs om de woning te inspecteren.

Stap 3: Het publiciteitsplan opstellen
Goede marketing wordt ook bij woningverkoop steeds belangrijker. Het is niet alleen essentieel dat zo veel mogelijk kopers weten dat uw woning te koop staat, ook de manier waarop dit gebeurt is belangrijk.

Stap 4: Het huis verkoopgereed maken
Is alles voor de verkoop van uw huis geregeld, zorg er dan voor dat uw huis er ook netjes bij staat. Potentiële kopers moeten bij uw huis direct het gevoel hebben dat het er prettig wonen is.

Stap 5: De bezichtigingen begeleiden
Bestion coördineert en begeleidt de bezichtigingen voor u. U hoeft daar zelf overigens niet bij aanwezig te zijn. Vaak is het ook beter om dat niet te doen. Het scheelt u niet alleen tijd, maar potentiële kopers durven meer te vragen en te zeggen als u er niet bij bent.

Stap 6: De onderhandelingen voeren
Ook voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw Bestion makelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe het zoveel mogelijk zal opbrengen.

Stap 7: De ondertekening van de koopakte
Nadat koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt, stelt Bestion een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd.

Stap 8: Naar de notaris
De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of paspoort naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering.

Stap 9: De financiële afwikkeling
Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat.