Mijn favorieten

Makelaardij - Aankoop


Bij het kopen van een woning komt heel wat kijken. Maar met Bestion bent u er zeker van dat u de juiste stappen zet en niets vergeet. Hieronder een overzicht.
 

Stap 1: Duidelijke afspraken maken
Wat zijn uw woonwensen? Bezit u al een huis dat nog verkocht moet worden? Wat zijn uw financile mogelijkheden? Allemaal vragen waar u samen met uw Bestion makelaar het antwoord op zult vinden.

Stap 2: Een geschikte woning zoeken
Bestion zal u altijd aanraden eens een kijkje te nemen in de verschillende gemeenten en wijken die u bevallen of te kijken op www.funda.nl. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen en winkels.

Stap 3: De bezichtigingen begeleiden
Is er een huis dat u aanspreekt, dan regelt Bestion een bezichtiging voor u. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet.

Stap 4: Extra onderzoek en bouwkundige inspectie
Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, kan uw makelaar extra onderzoek doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van bestemmingsplannen, milieuaspecten en andere gegevens in het register van het Kadaster, bij Verenigingen van Eigenaars, gemeente en provincie.

Stap 5: De onderhandelingen voeren
Als u een bepaalde woning wilt kopen adviseert Bestion u over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod. Als taxateur heeft hij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs en in het NVM-uitwisselingssysteem kan hij bovendien zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen.

Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Accepteert de verkoper uw bod, dan stelt zijn makelaar een concept koopcontract op. Bestion loopt dit met u door om te zien of alle gegevens kloppen. Hij let hierbij in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat.

Stap 7: Uw huis financieren
Wanneer uw bod door de verkoper is geaccepteerd, is het voor u zaak de financiering rond te maken. In veel gevallen zult u hiervoor een hypotheek moeten afsluiten. Ook hierin is Bestion deskundig en zal u graag adviseren en begeleiden.

Stap 8: Afhandeling bij de notaris
Als er een datum is vastgesteld voor overdracht van de woning, zal Bestion u adviseren over alles wat er voor die datum nog geregeld moet worden. Zo vergeet u niets en kan de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) voorbereiden.